14 Mart 2018 Çarşamba

Hocalı Soykırımı (26 Şubat 1992-Azerbaycan) Aradan Geçen 26 Yıla Rağmen "Neden/Niçin" Türkiye Büyük Millet Meclisinde (Ermeni Soykırımı yalan ve iftirasını kabul edenlere kıyasen) Kabul ve Tescil Edilmedi?

Dünyanın en vahşi, alçakça, hain, acımasız ve mezalim soykırımlarından biri olan "Azerbaycan HOCALI katliamı" (1992 - 2018) Aradan geçen 26 yıla rağmen; ACABA neden ve niçin, halâ Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından SOYKIRIM olarak kabul ve Kamu Vicdanında olduğu gibi Resmi Dünya ve Türkiye Kamuoyunda tasdik ve tescil tescil edilmedi?..  
Başta TÜRKİYE CUMHURİYETİ olmak üzere; Özellikle, diğer Türk-İslâm ve Arap ülkeleri: Hocalı (Azerbaycan), Srebrenika (Bosna Hersek), Arakan (Burma-Myanmar), Doğu Türkistan dahil, 20. yy'da vukua gelen katliam ve soykırımları tanımak ve "soykırım suçlusu çete/mafya devletlerinin insanlık dışı ve insanlık düşmanı vahşi-vandal ve çağdışı topluluklar olduğunu" tescil ve ilân etmek zorundadır. 
Batı ile ‘terör' kelimesi yan yana gelmiyor
*Myanmar'da, Arakan'da yine Batılı ülkelerin istihbarat örgütlerinin domine ettiği bazı fanatik gayri Müslim unsurlar, binlerce Müslüman'ı diri diri yaktı, vahşi biçimde katletti. ‘Terör' kelimesi kullanılmadı.
*İsrail, Gazze'de okulları, hastaneleri, ambulansları, halka gıda ve ilaç yardımı taşınan tünelleri, şehrin elektrik ve su santrallerini, sivil yerleşim merkezlerini vurdu. BM denetimindeki okulları ve siviller için kullanılan sığınma mekânlarını bombaladı. Kısaca İsrail, yıllarca Filistin'de insan öldürüyor ama İsrail'le terör kelimesi asla yan yana gelmiyor.
*Bosna'da binlerce kadına tecavüz eden, yüz binlercesini vahşi biçimde katleden Sırp ve Hırvat'ların bu vahşetini Avrupa ve ABD yıllarca seyretti. Ve ne tuhaftır ki ‘yine terör' kelimesi kullanılmadı.
*132 yıl Fransa'nın işgalinde kalan Cezayir'de Fransız askerleri kadınlara tecavüz etti. Bu süre içinde Fransız işgalciler 1,5 (bir buçuk) milyon Cezayirliyi hunharca katletti. Halen Orta Afrika'da Müslüman zulmünü ve katliamını sürdüren Fransa'ya da ‘terörist' denilmiyor.


Hiç yorum yok: